Výstavba prvého mestského okruhu si vyžiada dopravné obmedzenia

30.03.2009 Celý región

Prešov 30. marca (TASR) - V súvislosti s realizáciou projektu výstavby prvého mestského dopravného okruhu v Prešove, bude od 1. apríla na viac ako dva mesiace uzatvorená ďalšia časť Okružnej ulice, v úseku od ...
\"V súčasnosti už na Okružnej platí uzávierka dopravy v časti od Kúpeľnej po Požiarnickú ulicu, kde je sfunkčnený jeden jazdný pruh. Ten však môžu zatiaľ využívať len obyvatelia s trvalým pobytom na tejto ulici, prípadne prevádzkovateľ hádzanárskej haly, \" povedala pre TASR vedúca oddelenia dopravy MsÚ v Prešove Adriana Compeľová. Zároveň spresnila, že vodiči budú môcť v tejto časti mesta používať obchádzkové trasy, označené prenosným dopravným značením, ktoré povedú po uliciach Tarasa Ševčenka, Záhradná, Weberova, Jarková a Suchomlynská.
Komplexná rekonštrukcia Okružnej ulice, ktorá má po dokončení spojiť Levočskú s Hviezdoslavovou ulicou, má zabezpečiť odľahčenie dopravy v centre Prešova, pričom po novovybudovanej komunikácii budú premávať aj linky mestskej hromadnej dopravy. V rozpočtovom náklade 5,48 milióna eur (165 miliónov Sk) plánuje mesto zrekonštruovať 974 metrov Okružnej ulice a počas realizácie zámeru dôjde aj k obnove niektorých časti priľahlých ulíc, rozšíreniu vozovky, prekládke plynového potrubia, elektrických rozvodov, telekomunikačných sietí a inštalácii verejného osvetlenia. V tejto časti mesta už od jesene minulého roka pracuje na prekládke vodovodného a kanalizačného potrubia aj Východoslovenská vodárenská spoločnosť Košice v rámci projektu Čistá Torysa. Počas výstavby mestského okruhu budú na troch bytovkách na Sídlisku Duklianskych hrdinov vykonané stavebné úpravy, ktoré majú znížiť hlučnosť spôsobenú očakávaným zhustením dopravy. V tejto súvislosti investor vybuduje aj protihlukovú stenu, ktorá má chrániť areál a budovu Obchodnej akadémie.
Ako dnes informoval TASR vedúci oddelenia investičnej výstavby MsÚ v Prešove Ľudovít Koháni, ďalšia etapa prác na budovaní konečného prepojenia Okružnej s Levočskou ulicou sa začne pravdepodobne v lete tohto roka, a to si vyžiada ďalšie dopravné obmedzenia. Na samotnom mestskom okruhu vzniknú štyri nové zastávky MHD a dva menšie parčíky. Jeden bude pri Floriánovej bráne a druhý v blízkosti areálu ZŠ na Kúpeľnej ulici. Okrem toho bude vytvorené aj nové prepojenie Tkáčskej a Okružnej ulice. Prešovská radnica predpokladá, že práce by mali byť ukončené v novembri tohto roka.
 

Vyberte región